Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло и филтри за 145 2.0 16v QV

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло и филтри за 145 2.0 16v QV

Здравейте смятам другата седмица да сменя маслото на Новозакупената Алфа 145 2.0 16v QV добре позната на много колеги от форума кола...

Та искам да се обърна към вас да ме насочите какво масло да взема искам найстина да е хубаво и най-вече качествено (оригинално) масло. Всичко ще ми е от полза като информация марки вискозитет и т.н също така и марки на горивен маслен и филър на купето.
    Въздушния не го пиша защото ще поръчвам панелен филтър на J&r но ако все пак някои има наблюдения и за въздушен нека ги сподели.

За сега съм се спрял на Масла Agip and Motul и филтри на Mann...

В началото бях твърдо за Selenica но много хора ме разубедиха но все пак искам да чуя и вашето мнение...

Поздрави : Стайков

Здравей колега.Аз лично съм много доволен от Granville като масло,изпитано е лично от мен и Фиата ми(бившия) коренно си промени звука след като му налях такова масло.Алфата ми като и дойде времето за смяна и тя ще се кара само с тази марка,а двигателя е същия като твоя(това си е мое мнение и не искам да го налагам на никой).Имам доста голямо наблюдение над тези масла.Иначе Мотул никак не е лош вариант.Също така можеш да погледнеш и YACCO.Според зависи как ще се кара колата подбери вискозитета.За филтрите принципно от МАНН по-добра марка в България няма.Аз лично продавам 6 марки филтри и никоя от останалите дори не се доближава до изработката на МАНН.Ако искаш мога да ти напиша и моделите на филтрите .
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Yacco http://www.yacco-bulgaria.com/products.html Богата гама от всякакъв вискозитет,за всички сезони и за различен тип на каране било то по агресивно или по нормално каране.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

yacco motul Agip всичките са супер ..според мен най на оферта излиза Agip 10/60 прекрасно масълце на супер цена .. ако ти се дават пари може да сложиш Castrol 10/60 също супер масло на мен лично най мн ми харесва .. и си заминава сякаш по бавно от другите с които съм карал .. все пак която от тия марки да избереш ако маслото е оригинално ще е супер за количката ако все пак бъде селения нека да е рейсинг също щади мотора достатъчно .. естествено има и други марки масла достатъчно добри дори за екстремно каране.. имам наблюдения и от Xenum 10/50 и 5/40 .. уникално бих казал
        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Yacco 15w50 цената му не е лоша и съм чувал добри одзиви но ще изчакам още да се отздоват по темата

Comment

Наближава зима и ми се струва,че 15в50 ще е малко гъстичко за зимата,иначе пък има по-добри смазочни свойства и издържа повече на високи обороти от колкото 10/40 примерно.

Comment

Колата няма да се кара през зимния сезон ...
              Last edited by Staikov; d.m.y г., 16:11.

Comment

Така става.

П.П.Имам един стар изгнил Ескорт и аз взех да се замислям дали да не зазимя и моята зимата

Comment

Прекалено е ниска а и имам кола на газ със ЗАДНО ...как да не възползва човек

Comment

Като,че ли има логика в твоето мислене.

П.П. Ами слагай му тогава 15/50,другия вариант е 10/60,също издържа повече във високи обороти,а нали на Алфичките ни това им е болест.

Comment

Castrol има доста ментета на пазара. Но 10в60 е хубаво масло.
                      Motul е хубаво масло.
                      Yacco се сменя на 5000км.

Лично за мен КуВе се кара с 10в50; 10в60 и то с доказан произход.
                      Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                      ех.. Малкото КуВе
                      sigpic

Comment

AGIP 4Т 10/60.... от година и нещо си карам и доста Километри съм минал никакви ядове и през зиме и през лете
                        sigpic
                        Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                        FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

А това Agip Как се държи ако колата се покара повечко във високи обороти,понеже преди време бях налял на бившата кола(бравото) Мобил 1 и като позагрееше малко и вече от 6000 оборота нагоре имах чувството,че мотора ще се пръсне.

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                            А това Agip Как се държи ако колата се покара повечко във високи обороти,понеже преди време бях налял на бившата кола(бравото) Мобил 1 и като позагрееше малко и вече от 6000 оборота нагоре имах чувството,че мотора ще се пръсне.
                            как мислиш масло 10w60 за мотори дали 6000 оборота са някакъв проблем при положение че издържа и на 16 000 оборота
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                              Agip Racing 4T си е масло за пистови мотори. Той е направен за мотори с високи обороти. С такова масло почти 2 години вече сипвам в 155цата ми , и не съм имал никакви проблеми. Просто си го сменям на всеки 10К км.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

Working...
                              X